januari 5, 2019

Astrid – 7 månader

Astrid är fantastisk och jag älskar henne så mycket. Hon får en större och större personlighet för varje vecka. Hon är fortfarande lite mammig när vi är tillsammans med andra men jag antar att det är normalt.
Hon rör sig bakåt och runt som klockan. Otroligt stadig så ibland tror jag att hon kommer att lära sig att gå innan hon lär sig krypa.
Hon har börjat lyfta armarna mot en när hon vill bli en upplyft, så söt!
Sömn
Hon sover i vår säng på natten och tuppar ett par gånger under dagen. Cirka 10, 13, 17. Åtminstone en av tupplurarna är utomhus.
Vi går vanligtvis i säng runt 21:30, och sedan ammar jag henne för att sova. Under natten vaknar hon upp ett par gånger och jag ammar henne tillbaka för att sova nästan utan att vakna. Så tacksam att hon är så lätt att sova och sover bra!
Mat
Jag ammar henne dagligen och kommer att fortsätta med det så länge det känns/ fungerar bra!
Under dagen får hon leka med olika grönsaker/ägg/frukter. Hon äter helst själv & gillar massa oliks slags grönsaker, så kul.
Har försökt ge henne gröt innan sängen men det är ingen hit. Jag är inte så förtjust i innehållsförteckningen på babygröt från butikerna heller, så kommer inte att tvinga henne. Försöker istället göra mitt eget av havremjöl, rapsolja & paltbröd (från Ann Fernholms bok om matintroduktion). Förhoppningsvis gillar hon det mer.

Jag
Känner mig frisk, stark, inspirerad, glad och kär!