augusti 31, 2020

Augusti

Värdsligt har jag denna månad fått upp ögonen för #savethechildren & insett att utnyttjande & sexhandel av barn sker i så mycket större utsträckning än jag var medveten om. Hittade Ourrescue.org & deras otroliga arbete, snacka om att göra skillnad på riktigt! Gick en snabb ubildning på deras sida & är lite sugen på att hitta en liknande organisation att stötta i Sverige.
Annars startade augisti på ön. Med massa mys, kajakning & bad (dag & natt).

Fick även finbesök av Calle, Emelie & Ilse, 2 månader! De sov över i gäststugan & det var så mysigt att hänga ihop några dagar.

Vi träffade släkten & vänner innan både Robin & Astrid åkte på nån slags magsjuka.
Veckan därpå var alla friska & vi passade på att åka runt & bada. Hittade bl.a. en ny favoritstrand i Svärdsjö.
Senare samma vecka blev det dags för första löpträningen med vår nya grupp. Det blev intervaller & styrka. Riktigt jobbigt men kul! Hälften började med styrka vid barnen & hälften började med att springa en runda på ca 300m. Perfekt upplägg när barn är med.
Mitten av aug bestod av kalas för lillebror & 70 årsfirande av min farfar.
& sen mer ö-häng, kompisträffar & bad såklart!
Veckan därpå åkte vi till Gävle & Rullsand. Vädret var fortfarande riktigt bra men pga att de flesta hade börja jobba var det i princip bara vi där. Det blev mycket bad, mat på stranden & sen sovning i tält. Lydias första natt i tält. Hon var så söt i sin sovsäck!
Dagen därpå tog vi en löptur & hängde sedan på stranden tills vi kände oss nöjda. Åkte därefter till mina kusiner utanför Uppsala & hängde/ sov där. Astrid ser så mycket upp till de tjejerna. Supergulligt!
Vi firade Agnes & dagen därpå åkte alla till Sala för att måla mormor & morfars hus. Det tog hela dagen, men vi blev klara!
Veckan efter var det dags för Astrid inskolning på förskolan. Vår lilla tjej har blivit så stor! Första dagarna gick hon fram tills lunch, jag & R turades om att vara med. På fredagen fick jag även testa lämna henne ensam i 30 min & sedan vara med & äta. Allt gick verkligen så mycket bättre än vi vågat hoppats på. Så stolt!
Under veckan hann vi även med en upptäcksdag i Ludvika där vi testa bubbelvåfflor på Hammarbackens våffelbruk, supermysigt! På vägen hem stannade vi till i Borlänge för att spana in Green living, en riktigt bra eko butik, troligtvis den bästa på nära håll.
Hade även ett nytt pass med träningsgruppen. Superjobbiga backintevaller med styrka vid barnen. Efteråt blev det bad. Riktig toppenkväll!
Veckan avslutades sedan med friebee med familjer följt av P-za & kompishäng.
Måndagen därpå testade vi att lämna Astrid på förskolan på morgonen. Första lämningen någonsin. Trodde jag skulle tycka att det var jobbigare än det var. Det kändes tryggt, vi var redo, båda två. Även om A var ledsen precis när jag gick visste jag att hon skulle ha det bra. De skickade ett sms strax efter jag gått att allt gick jättebra. Fick även flera bilder under dagen, så trevligt!
Jag, Robin & Lydia tog en fika en på stan & strosade runt innan vi hämtade Astrid efter lunch. Allt hade gått jättebra & dagen därpå ansågs hon som färdig-inskolad! Hurra! Perfekt till när jag ska börja jobba 20% nästa vecka.