januari 20, 2020

Gravid-uppdatering 3

v.29-38
Den tredje trimestern är över och sitter i skrivande stund tillsammans med min bebis! Otroigt svårt att blicka tillbaka till innan hon var här men ska ge mig på ett försök.

Jobbade 60% fram tills jul. Kändes bra även om det var svårt att helt fokusera på jobbet mot slutet.
Sista veckorna handlade mest om att förbereda inför förlossningen, genom att bl.a. packa förlossningsväskan. Tog med mig kläder till bebis & till mig. Hygiengrejer, hårborste, kamera, laddare, högtalare och babynest (något vi saknade sist).
För att förbereda mig själv körde jag lite styrka varje kväll och smörjde sedan in magen med Maria Åkerbergs ”Lovely mother” (vilket jag gjort sedan trimester 1). Efter v.36 drack jag även en kopp amingste från Weleda & använde deras Perineum-olja.
Efter nyår kunde jag andas ut helt och kände att hon kunde få komma när som helt. Eftersom jag fortfarande mådde så bra i kroppen blev det mycket promenader, frisbeegolf & styrka (då jag inte visste när jag skulle kunna göra något av dem igen sen).
Räknade med att det skulle starta ungefär som sist, med förvärkar i några dagar & att slemproppen sedan lossnade. Men förutom lite molvärk fick jag ingen hint alls om att det var på G.
Dagen innan hon föddes var vi på Leos lekland, mådde hur bra som helst. Dagen efter var hon ute innan lunch. Allt gick otroligt bra men mer om det här!