maj 8, 2020

Lydia – 4 månader

Jag tror vi har världens lättsammaste unge. Hon sover bra & är för det mesta nöjd när hon är vaken, dock i stort behov av närhet på kvällarna. Hon ler ofta & har börjat gett ifrån sig ett litet skratt, så gulligt! Hon snackar även på som bara den, kan hålla en konversation länge om någon pratar med henne, tex på facetime. Nytt för denna månad är även att hon har lärt sig rulla från rygg till mage. Babygymmet är riktigt populärt!
Hon växer så det knakar & har nu växt ur ett flertal av hennes strl 56 plagg. Hennes hår växer det med & än har hon inte nött bort någonting. Förhoppningsvis klarar hon sig, kommer se riktigt rolig ut annars.
Mat: Jag helammar & det går kanon, supersmidigt! Älskar att amma & kan göra det när & hur som helst, liggandes, i sele, gåendes, gungades osv… Har inte haft något behov av att pumpa ur & ge flaska så har inte testat det.
Vi kommer f.o.m nu börja smakträna henne genom att ge olika sorters grönsaker/rotfrukter. Lusläser Ann Fernholms bok ”Stora boken om barn & mat”, igen, ÄLSKAR den!
Sömn: Hon sover bra & mycket, dygnet runt. Vi samsover & jag liggammar henne några gånger/natt. Känner inte att min sömn blir speciellt störd. För oss funkar det bra att hon får sova när hon känner för, hon går även och lägger sig när vi gör. Att försöka natta ett barn som inte somnar direkt är fruktansvärt tråkigt. Vi kommer dock f.o.m nu börja ha lite mer koll på tiderna & inspireras av rullavagn´s sovschema för 4 månaders bebisar.