juni 8, 2020

Lydia – 5 månader

Lydia har den senaste tiden blivit mer vaken & ger reaktioner på ett helt annat sätt. Skrattar/ lyser upp som en sol när hon ser något/någon hon gillar. Fortsatt väldigt nöjd & framåt, inte alls skeptisk mot nya personer, än iallafall. Hennes hår är helt magiskt! Lockar sig så gulligt nu i värmen.
Vet inte om det är för att Astrid börjar på förskolan snart men tycker det är lite jobbigt att hon börjar lämna bebis-stadiet. Ibland önskar jag att hon kunde vara såhär liten ett tag till. Det går så fort!
Mat: Helammar dag & natt, funkar klockrent. Har även börjat låta henne smaka på annat, främst grönsaker, hon är väldigt intresserad vilket är kul! Har även gett henne gröt innan läggdags några kvällar för att göra henne lite extra mätt. Tanken är att förhoppningsvis snart kunna sluta med nattamningen.
Sömn: Hon sover mycket på förmiddagarna, då vi oftast är ute & desto mindre på eftermiddagarna. Kör inte jättestrikt efter sovschemat, hon får sova när hon vill, men försöker få henne att somna för natten vid samma tid som Astrid, ca 7-8. På natten samsover hon med mig & Robin vilket funkar jättebra. Hon vaknar till några gånger/natt & jag liggammar henne till sömns, nästan i sömnen.