28 okt: Gravid-uppdatering 2

Andra trimestern v.15- v.28

Graviditetens andra del har passerat och jag mår otroligt bra, både i kropp & knopp. Vi har varit på ultraljud där vi blev framflyttade två veckor och fick reda på att vi ska få en liten tjej. Känns så mysigt med en lillasyster! Blev även mycket mer verkligt nu när man sett henne ligga där och sparka runt. Hon är en väldigt aktiv, känner sparkar flera gånger varje dag, älskar det!

Jag har börjat jobba tre dagar i veckan vilket är kul. Känns lagom påfrestande för kroppen och skönt att ha mycket tid med familjen/vänner också!

Det ända jag har varit/är rädd för är foglossningar. Sist hade jag extremt ont från v.24 men denna gång känns helt annorlunda. Så konstigt hur två graviditeter kan skilja sig så mycket på vissa punkter. Har dock slutat springa/hoppa sen några veckor tillbaka, vågar inte provocera ifall det skulle leda till att jag får ont. Går dock fortfarande mycket om än långsammare, simmar och kör styrka. Får ont i ryggen om jag har burit Astrid eller rört mig mycket men inget som är ihållande. Kör lite styrka i princip varje kväll för att förebygga och det känns som det hjälper. Underbart att ha ett träningsrum!

Cravings: 

Kanelbullar, frukt & basilikavatten.

30 sep: September

Börjat jobba igen vilket känns otroligt bra. Jag älskar att jobba & jag älskar mitt jobb! Även om jag i nuläget är nöjd med att bara jobba 60% nu när jag är gravid. Skönt att både jobba och samtidigt ha gott med tid med familjen.

Första veckan i sep var vi på ultraljud, så mysigt! Hälsade även på ett kompispar som låg inne med nyfödda tvillingar, inte så omysigt det heller.

På helgen var det Vildmarksloppet, ett 32km terränglopp som Robin & Erik sprang. Vi var självklart där och hejade trots regnet. Hade gärna sprungit jag också men just denna gång kändes det faktiskt bra att stå bredvid också. Helgen avslutades med Granny goes street och frisbeegolf.

Även om jag älskar att jobba älskar jag att hinna göra något även efter arbetsdagen. Något som fick mig att ändra om mina morgonrutiner för att komma tidigare till jobbet. Sån skillnad att kunna åka hem runt 14-15 även om det betyder att jag får lov att åka hemifrån innan 6 på morgonen. Konstigt hur man vänjer sig att gå upp tidigt!

Jobbveckan swishade förbi och till helgen åkte vi till stugan och därefter på brännbolls-häng med massa vänner. Söndagen spenderades i badhuset där vi växlade bebisbad i varma poolen med crawl.

Septembers tredje vecka bestod av jobb, hinderbane-träning, lekparkshäng, natt-OCR & bad!

V.39. Jag tränade styrka i mina nya tights vilka var en tidig födelsedagspresent till mig själv. Jobbade mina tre dagar och fyllde på torsdagen år. Firade genom att bjuda familjen, mina mor/far-föräldrar och Karin & Linus m familj på middag. Supermysigt!

Veckan avslutades sedan med ”Babblarna-konsert” tillsammans med Karin & Ines.

Hösten alltså! Färgerna och luften, älskar att promenera runt med Astrid i handen.

06 sep: Lillasyster!

Var på rutinultraljud imorse, vilken häftig känsla det är. Allt såg bra ut vilket var otroligt skönt! Tog även reda på kön och vi väntar en liten tjej, såå mysigt. Känns som alla i min närhet får tjejer så blir ett riktigt tjejgäng.

Fick även reda på att jag hade gått två veckor längre än vi trodde så är numera i slutet av v.21. Hurra!

20 aug: Gravid-uppdatering 1

Första trimestern har passerat, dvs vecka 1-14. Tänkte att jag kör trimester-uppdateringar ist för vecko denna gång, tiden finns inte riktigt där nu…

Vart lite illamående men inte så farligt. Heller inte så trött som jag minns att jag kunde känna mig med Astrid, kan ju såklart bero på att det är sommar och jag är ledig.

Största skillnaden är nog att jag denna gång knappt hinner tänka på att jag är gravid, veckorna går mycket fortare än sist. Sen är hormonerna starkare och magen kom tidigade. Mår för övrigt toppen!

Likt förra graviditeten berättade vi för de närmaste direkt vi fick reda på det. Är inte oroligt lagd så att hålla det hemligt ser jag ingen vits med.

Cravings: Jordgubbar och mat ja åt som liten.