08 jul: Lydia – 6 månader

Ett halvt år har gått sedan hon föddes, vår älskade lilla trollunge. Nu är hon SÅ med. Så charmig. Tar kontakt & ler mot alla. Når allt. Rullar runt & sitter stadigt!
Är fortfarande bekväm hos vem som helts vilket är otroligt skönt. Tror hon hade älskat öppna förskolan så hoppas de kan öppna till hösten!
Mat: Hon får smaka mer & mer. Vill gärna sitta med och ha något att pilla med när vi äter. Främsta näringen får hon fortsatt från amningen men det är kul att hon är så intresserad av mat. Än så länge får hon mest grönsaker men hon gillar det!
Sömn: Vi samsover på natten & kör på rullavagns sovshema på dagen. Är inte superstrikta men det funkar för oss. Hon trivs bra i både säng, vagn, bärsele & bil.

29 jun: Juni

Först och främst, George Floyd & BLM. Mår illa när jag tänker på det men hoppas innerligt att det kommer ske en förändring i attityder pga honom. På ett personligt plan har jag försökt sätta mig in, lyssna & förstå. Jag kommer vara mer uppmärksam och säga ifrån när det behövs framöver. Kommer dessutom se till att mångfald blir någonting naturligt för mina döttrar.
Vidare med juni-uppdateringen. Sommarens första månad & vilken värme det har varit! Väldigt skönt de dagar vi spenderat på ön, dock lite för varmt i lägenheten. Det har blivit mycket bad, även för Astrid som inte längre är någon badkruka.
V1 bestod av träning, frisbee, kompishäng & svåra läggningar när Robin jobbade. Har fortfarande problem att få Astrid att somna när Lydia är i samma rum. Den 5 juni fyllde Astrid 2 år. Vi firade med finfrukost, paket & senare på dagen blev det kalas med ett litet släktkalas.

Dagen därpå åkte vi till Naturskolan, tittade på djuren & åt mat.

Veckan därpå bestod i vanlig ordning av mycket uteaktiviteter. Löpning, cykling, frisbeegolf & en extremt lyckad utflyktsdag till Kulinariet-Dammsjön-säterdalen. Aldrig varit vid Kulinariet innan så blev överraskad över hur bra det var, både saluhallen & maten på restaurangen.

Det spenderades väldigt mycket tid på ön. Extra roligt när mina föräldrar köpt en dubbelkajak!

Det simmades till en början med våträkt, sen blev det för varmt i vattnet.

Åkte hem för att Robin skulle jobba dygn. Testade göra omelett-wraps, riktigt trevligt!

Vi hade barnkalas för Astrid + Ines & åkte därefter ut på ön igen.

Vi sov över & dagen efter kom släkten på besök.

Åkte till Lunån med Jennifer & familjen. Supermysigt men alldeles för varmt! Avslutade med ett dopp i Runn. Sen följde några dagar med frisbee, bad & jobb innan vi åkte tillbaka till ön igen. Så mycket skönare att vara där när det är 30 grader varmt!

Älskade Bruns, kommer nog aldrig tvätta håret med någonting annat igen.

Sov på ön natten till Midsommar & var där tills på kvällen dagen efter. Bara vi & mina föräldrar. Är vanligtvis van med att fira med massa vänner så kändes lite tomt men det var väldigt mysigt ändå!

Dagen efter jobbade Robin och dagen därpå mötte vi upp ett gäng vänner för massa lek & mat. Var hemma ett tag men insåg snabbt att det är bra mycket trevligare att vara på ön i den här värmen.

Vår tuffa badbrud!

Dagen därpå tog vi en upptäcksdag i Leksand. Började med att fika på Kaffemagasinet. Riktigt trevligt! Svalkade oss sedan ett tag inne i leksaksaffären innan vi köpte med oss Burritos från La Cholita (såå goda) & åkte till en strand, Styrsjön. Extremt långgrund & barnvänlig. Avslutade sedan med ett tur till knäckebröds-lagerförsäljningen & Lundhags innan vi åkte tillbaka till ön.
En kall lemonad från lagerförsälningen. Älskar stora lokala utbud, vilket dom hade!
Dagen därpå åkte vi till Grek & Madde för mer bad. Astrid var missnöjd vilket lite förstörde hela förmiddagen.
Tog en pizza på P-za på vägen hem. Alltid en bra ide! Åkte därefter vidare till Lilltorpet för ytterliggare ett dopp. Var troligtvis en bra bit över 30 grader i vattnet. Kanske det varmaste jag upplevt i en svensk sjö.
Och sen tillbaka ut på ön!
Älskar att amma Lydia till sömns i hängmattan!
Avslutade sedan juni månad med ett litet äventyr. Förberedde för att grilla kanelbulle på pinne & drog sedan till Staberg där vi började vandingen upp för Stabergs klack. Lagom långt för Ines 3 år att orka gå själv. Super mysigt! Lunchade & gick runt i trädgården efteråt.

08 jun: Lydia – 5 månader

Lydia har den senaste tiden blivit mer vaken & ger reaktioner på ett helt annat sätt. Skrattar/ lyser upp som en sol när hon ser något/någon hon gillar. Fortsatt väldigt nöjd & framåt, inte alls skeptisk mot nya personer, än iallafall. Hennes hår är helt magiskt! Lockar sig så gulligt nu i värmen.
Vet inte om det är för att Astrid börjar på förskolan snart men tycker det är lite jobbigt att hon börjar lämna bebis-stadiet. Ibland önskar jag att hon kunde vara såhär liten ett tag till. Det går så fort!
Mat: Helammar dag & natt, funkar klockrent. Har även börjat låta henne smaka på annat, främst grönsaker, hon är väldigt intresserad vilket är kul! Har även gett henne gröt innan läggdags några kvällar för att göra henne lite extra mätt. Tanken är att förhoppningsvis snart kunna sluta med nattamningen.
Sömn: Hon sover mycket på förmiddagarna, då vi oftast är ute & desto mindre på eftermiddagarna. Kör inte jättestrikt efter sovschemat, hon får sova när hon vill, men försöker få henne att somna för natten vid samma tid som Astrid, ca 7-8. På natten samsover hon med mig & Robin vilket funkar jättebra. Hon vaknar till några gånger/natt & jag liggammar henne till sömns, nästan i sömnen.

05 jun: Astrid 2 år

Vår lilla tjej har fyllt två år och så mycket har hänt det senaste året. Hon har lärt sig gå, prata, springa, klättra & hoppa. Kan flera sånger som hon sjunger dagligen & har sedan några månader tillbaka helt slutat med blöja. Hon är en verkligen en egen liten person med stark vilja & mycket personlighet. Full med bus men ändå lugn och hjälpsam.

Det största som hänt i hennes liv under året är att hon har fått en lillasyster. Lydia, eller ”Baby” som Astrid säger. Det är så otroligt fint att se dem ihop. Astrid bryr sig om henne så mycket och Lydia lyser upp som en sol när hon får syn på sin storasyster.

Hon sover numera varje natt i sitt eget rum. Vi börjar lägga henne på kvällen vid ca 7 och hon sover därefter till ca kl 6 dagen därpå. Hon sover fortfarande en gång på dagen men känner att vi snart måste ta bort den sovningen pga lite för pigg tjej på kvällarna.
Astrid har än så länge varit hemma med oss men kommer till hösten börja på förskolan. Kommer kännas så konstigt att inte hänga med henne hela dagarna men det kommer bli roligt & nyttigt för henne. Är egentligen inte speciellt orolig men har ställt in mig på att det kan bli ganska tufft för henne i början eftersom det tar ett tag för henne att bli bekväm med nya personer. När hon väl blivit det är hon dock världens härligaste unge!

01 jun: Maj

Maj kickades igång med en liten vandning upp på Ärtknubben med Grek, Madde & Ludde. Blev en riktigt solig & härlig dag!

Helgen fortsatte sedan med kompis-frisbeegolf & hemmaträning. Hittat ett gammalt brutalt pass som körde någongång för flera år sedan. Så kul att kunna träna sig trött på riktigt. Lydia gymmar på hon med!

Veckan bestod av uteaktiviteter, träning, pyssel, bakning & ”parks & rec” efter läggning. Till helgen träffade vi lite vänner för uteloppis, träning & utegym i Bjurs. På eftermiddagen var det även årsmöte för Changing Attitudes (digitalt) där jag var med som representant för teamet i Falun.

På söndagen jobbade Robin dygn & det spöregnade. Det blev mest mys men vi tog oss ut på en promenad efter lunch. Är stolt över att vi alltid tar oss ut årminstonde en gång per dag, oavsett väder.
Veckan därpå bestod av årets längsta löppass, mys, pyssel & biskvibak. Astrid älskar att vara med att laga mat/baka så när Robin jobbar brukar vi göra något roligt.

Senare till veckan kom barnens farfar & kusiner på besök. Har inte setts sen Coronan blev stor i Sverige. Otroligt mysigt! Drog till Vika för frisbee, mat & massa lek.

17 maj firades med middag & fika med mina föräldrar & lillebror. Astrid hade självklart på sig sin fina bunad.

Veckan efter bestod av fler utflykter, bla. en orienterings-promenad från veckans bana, supermysigt!

Därefter firade vi med pizza från bästa bästa p-za.

Vår tuffa lilla tjej!
Maj var även månaden då Paolo satte ett ansikte på sexköparen. Hemskt på alla sätt men bra att folk får upp ögon så att det kan bli skillnad. Extra stolt att ha gått med i CA just nu.

En dag mötte vi upp Anna, Vilmer & Hilda för lite hinderbana. Funkade fint att köra med vagnarna runt!

Dagen därpå träffade vi några vänner för lek, mat & träning. Åh vad jag saknar att hänga med vänner såhär. Händer betydligt mer sällan nu pga coronan.

På eftermiddagen åkte vi ut på ön. Det blev bad & simning för de flesta i familjen.

Vi sov över & dagen därpå packade vi väskorna & drog iväg på en vandring till en fäbod några km bort. Varmt men skönt att röra på sig!

Robin jobbade sedan två dygn innan vi packade väskorna igen och åkte till hans släkts stuga i Tandsjön nära Sälen. Kom fram till kvällen & det magiska ljuset.

Nästa morgon tog vi på oss skidkläder & tog oss iväg till fjället. Det hade smält bort extremt mycket så för att ta oss upp var vi tvungna att ta en skidbacke både upp & ner, men vad gör man inte för att få lite vårskidåkning.

Väl tillbaka vid stugan tog vi ett varmt bad & umgick med lite släkt.

Tillbaka i Falun hittade vi på en ny frisbeegolf runda i Danholn som vi blev omedelbart förälskade i. Så fint med blomstrande ängar!

Mors dag fick avsluta månaden, den firades med utelunch & bad i Stångtjärn. Riktigt fint!