juli 6, 2022

Sommar i Oslo

Hade tänkt spendera en veckan i Norge med Robins föräldrar, med fin vandring vid någon fjord. Vädret var inte på vår sida, spöregn i hela Norge, utom Oslo. Så vi packade om & åkte dit istället.

Startade med en discgolf runda i Krokhol, otroligt fin bana, om dock svår med långa hål.

Vi mötte sedan upp Robins föräldrar med husbilen i Hvervenbukta. Där vi badade, åt kvällsmat & spelade spel innan det var dags att lägga sig.

Dagen därpå åkte vi till Oslo Klettercenter, en superfin klätterhall, betydligt större än vad vi är vana med. Speciellt barn-delen blev en succe.

Efter några timmar åkte vi vidare, in till centrala Oslo. Strosa runt, fick en p-bot åkte därifrån för att bada/äta en bit utanför. Åkte sedan tillbaka till ”vår sida Oslo” & åt kvällsmat/Supade innan spel & läggdags i husbilen.

(Min klänning är från DOÈN & jag älskar den innerligt!) 

Hittade första dagen ett superbra ställe att stå längst Oslofjorden, en avstickare från Ljansbrukveien med plats för några bilar/husbilar precis vid klipporna.

Morgonen därpå gick vi ner till ”vår” lilla strand & SUPade tillbaka till Hvervenbukta som låg bara några 100m bort. Fikade på ”Anne på lande”, badade & paddlade sedan tillbaka.

Efter lunch åkte vi till Tusenfryd, Oslos tivoli, för att sedan avsluta med middag & kortspel på klippan i solen. En sån dag! Perfekt avslut på en fin tur.