januari 9, 2018

En början mot en naturligare livsstil

Att bli gravid har gjort mig mer noggrann med kemikalierna i vår omgivaning. Tror att det började med en artikel om att gravida kvinnor i Danmark rekommenderades att sluta bära smink.
Har långsamt jobbat mig igenom vårt hem för att byta ut saker som gamla plastmatlåtor till tvålar och skönhetsprodukter. Trots att jag har varit väldigt noggrann tidigare när det gäller min hudvårdrutin och de saker som vi äter har jag aldrig riktigt tänkt på de rengöringsprodukter vi använder för lägenheten, tvålen i badrummen, smink , nagellack, tandkräm etc. Vill ge barnet bra förutsättningarna att slippa allergier och känsligheter, räcker med att både jag och Robin är väldigt känsliga när det gäller mat & vår hud.
Det känns bra att bli av med saker som inte är bra för oss och jag kommer att försöka vara mer selektiv i framtiden, utan att ta det allt för långt.