februari 29, 2020

Februari

Började månaden med att Robin började jobba igen efter sina 10 pappadagar. Första ensamma dygnet med tjejerna. På dagen umgicks vi med Karin och Ines, i lekparken, med Lydia i bärsele. Så glad att ha någon som kan bära Astrid när jag inte ska. Allt rullade på hur bra som helst tills det blev dags för läggning av Astrid. Fick inte riktigt till det med Lydia i samma rum men antar att det kommer sluta vara lika spännande snart. Som det var nu kunde inte A slappna av, ville bara klappa & pussa lillasyster. Fint men frustrerande efter nån timme.

Dagen efter blev det semmelfika hos Jocke & Amanda. Kan inte ens räkna hur många semlor jag ätit denna säsong men denna var helt klart den bästa!

Veckan därpå frös det på och vi kände äntligen att det var tillräckligt säkert att ta ut tjejerna på isen. Så vackert!
Närmaste dagarna bestod av frisbeegolf, kompismiddag, Leos lekland, kusinhäng & basketmatch.

Måndagen efter tog vi en promead till klätterstrället som öppnat bredvid oss. Otroligt fint och pga måndag förmiddag var vi i princip helt själva där. Perfekt!

Veckan rullade vidare med frisbeegolf, playdates, middag hos mina föräldrar & mamma-mage träning. Robin jobbade även några dygn & jag konstaterade ytterligare igen att lägga två barn är svårare än att lägga ett.

Robin drog sedan iväg för att valla inför vasaloppsveckan så jag följde med mina föräldrar till Orsa för att åka skidor & få hjälp med barnen. Mina kusiner kom också upp på lördagen, supermysigt även om det spöregnade fram tills eftermiddagen!
Vi drog till Fryksås och fikade och när vi var klara hade det slutat regna så vi fick oss en skidtur tillslut. Kändes väldigt bra i kroppen även om det var jobbigt, lätt att glömma att det var ett tag sedan man tränade på ”riktigt” när allt känns så bra annars.
Hade lånat med mig Karins dubbelvagn som pappa drog båda barnen i, supersmidigt, dock glad att jag slapp dra den själv.
Dagen efter var det strålande sol så vi drog ut på ytterliggare en tur. Denna gång med liggunderlag, fika & hund.

Väl hemma fick vi besök av Lollo & Robin kom hem igen. Hittade även en dubbelvagn på fb som vi åkte iväg och köpte. Trodde inte att vi skulle få plats med den i hissen men det gick precis.
Semmeldagen kom och jag, Karin & tjejerna drog till Frostbrunnsdalen. Så mysigt!


På kvällen kom svärmor & Robins brorsbarn på besök för att stanna några dagar. Även mina föräldrar och lillebror. Vi beställde pizza från P-za som helt klart har stans bästa pizza.
Morgonen därpå gick vi till Mono loco & klättrade för att sen äta lunch på Spruthuset. Första gången vi var där då de är rätt nya. Så trevligt & gott, Astrid var helt tokig i både burgaren & tacon.

Ungefär här började även min Corona-stress få fäste. Inte direkt rädd för min egen del men för tjejerna. Robins brors-barn ville åka till Leos lekland dagen efter men jag vägrade. Det blev istället en tur till utomhus-skateparken och en pokemon-promenad. Det gick lyckligtvis också hem.
Dagen efter hade de åkt hem så jag & Robin tog en frisbeegolf-promenad i solen. Riktigt vårväder!