mars 31, 2020

Mars

Mars, en väldigt obehaglig men samtidigt fin månad. Började med att Sverige börjat få sina första Corona-fall. Allt var väldigt oklart och jag tyckte det var suuperjobbigt med tanke på hur små barn vi har. Det fanns i detta läge ingen riktig info om hur det drabbade barn.
Vi slutade trycka på hissknappen utan handskar, började beställa mat ist för att åka och handla och såg till att tvätta händerna ofta.
Vänner träffar vi helst utomhus ändå som det är…

Snön kom tillbaka så vi passade på att inviga vår nya dybbelvagn på Lugnet!

Det blev kalas för Rut & drömvädret forstatte även till helgen då vi tog en tur på Lugnet igen.

Söndagen bestod av skidåkning i Stångtjärn och finbesök av Dennis.
Veckan efter hade nästan all snö smält bort igen och Corona-situation i sverige trappats upp något. Det hade dock blivit klart att barn inte var en riskgrupp så jag kunde pusta ut lite.  Vi tog flera frisbeegolf-promenader och jag tog även mina första löpsteg efter förlossningen. Sååå härligt! Jag började även rensa i garderoberna, både min och tjejernas, Lydia har helt växt ur alla 50 kläder och även några 56 plagg. Älskar att kunna plocka bort grejer som inte används.

Astrid blev därefter förkyld så vi höll oss borta från folk i princip hela veckan. Även om vi var 99% säkra på att det var en vanlig förkylning kändes det ändå bäst att ta det säkra först. Jag fick dessutom en snabb släng av magsjuka så vi hade inte kunnat gjort så mycket roligt iallafall. Tråkigt nog försvann inte Astrids förkylning till helgen så vi fick lov att avboka vår klätterkurs som vi skulle gått på. Det blev desto mer mys hemma istället!

Samt en och annan hemmagjord glass & foodora-beställning.

Mars tredje vecka bestod av mycket utomhus-aktiviteter & Corona-snack. Så tacksam över att ha en familj just nu!

De dagarna Robin inte jobbar har vi kommit in i en fin rutin där vi tar oss ut efter frukost, gör något, lagar mat & låter tjejerna sova. Vi mår som bäst ute & känner verkligen ett helt annat lugn i kroppen genom att starta dagarna så. Frisk luft & motion, så tacksam över att vi fortfarande får gå ut. Dubbelvagnen har använts väldigt flitigt sen vi köpte den!

Rödbetsbiffar i pitabröd, superfint!

Den sociala begränsningen är det som påverkar mig mest med hela corona-grejen, speciellt när Robin jobbar dygn vilket han gör 6 dagar/månad. Att inte kunna träffa familj & vänner, gå på stan, handla m.m… Så när Robin jobbar dygn blir vi desto mer hemmavid. Har lyckats plantera om blommorna men annars blir det mest lek, mys och inomhus-träning. Börjat köra online-pass via kvix, ny sida, riktigt trevligt!

Avslutade veckan med en frisbeegolf & pinnbröd med vår bästis-familj. Riktigt trevligt!

På måndagen jobbade Robin dygn igen. Jag packade med mig tjejerna upp på lugnet för en promenad/lugn löptur. Till en början hur härligt som helst. Solen lyste, fåglarna kvittrade & barnen satt/låg snällt i vagnen. Sen nån km bort ville Astrid ur så slutade med att jag fick bära hem en skrikande unge…

Dagen efter kom Robin hem igen och vi drog ut på en frisbeegolf-promenad. Jag gjorde även min första birdie, hurra!