januari 3, 2022

DIY: Fodral till kaffepannan

Det är något speciellt med att koka kaffet utomhus. Det smakar bättre (vi använder Lemmel-kaffe, såklart) och känna sådär lyxigt. Nu kör vi till 99% oftast på termos när vi är ut men tänker att vi ska bli bättre på att ta oss tiden att koka mer kaffe ute. För att underlätta hanteringen av den smutsiga kannan sydde jag för ett tag sedan ett fodral. Har tittat på liknande men haft svårt att motivera priset. Som med mycket annat tänker jag, det där kan man ju göra själv.
Såhär gjorde jag: Ville ha en i skinn. Främst för att det klarar värme bra om kannan inte kunnit svalna helt. Tog en skinnväska som jag lagt undan för att sälja.
Mätte & klippte ut varsin cirkel till toppen & botten, någon cm större än kannans diameter. Klippte även ut en bit till fodralets höjd. Jag hade lyxen att kunna använda en bit som redan hade dragkedja.
Sedan började den enkla men ändå svåraste delen, att sy ihop bitarna. De få sömmarna tog både tid & tålamod pga tjockt material men tillslut blev det färdigt. Kannan passade perfekt!
Före: