juni 29, 2020

Juni

Sommarens första månad & vilken värme det har varit! Väldigt skönt de dagar vi spenderat på ön, dock lite för varmt i lägenheten. Det har blivit mycket bad, även för Astrid som inte längre är någon badkruka.

V1 bestod av träning, frisbee, kompishäng & svåra läggningar när Robin jobbade. Har fortfarande problem att få Astrid att somna när Lydia är i samma rum. Den 5 juni fyllde Astrid 2 år. Vi firade med finfrukost, paket & senare på dagen blev det kalas med ett litet släktkalas.

Dagen därpå åkte vi till Naturskolan, tittade på djuren & åt mat.

Veckan därpå bestod i vanlig ordning av mycket uteaktiviteter. Löpning, cykling, frisbeegolf & en extremt lyckad utflyktsdag till Kulinariet-Dammsjön-säterdalen. Aldrig varit vid Kulinariet innan så blev överraskad över hur bra det var, både saluhallen & maten på restaurangen.

Det spenderades väldigt mycket tid på ön. Extra roligt när mina föräldrar köpt en dubbelkajak!

Det simmades till en början med våträkt, sen blev det för varmt i vattnet.

Åkte hem för att Robin skulle jobba dygn. Testade göra omelett-wraps, riktigt trevligt!

Vi hade barnkalas för Astrid + Ines & åkte därefter ut på ön igen.

Vi sov över & dagen efter kom släkten på besök.

Åkte till Lunån med Jennifer & familjen. Supermysigt men alldeles för varmt! Avslutade med ett dopp i Runn. Sen följde några dagar med frisbee, bad & jobb innan vi åkte tillbaka till ön igen. Så mycket skönare att vara där när det är 30 grader varmt!

Älskade Bruns, kommer nog aldrig tvätta håret med någonting annat igen.

Sov på ön natten till Midsommar & var där tills på kvällen dagen efter. Bara vi & mina föräldrar. Är vanligtvis van med att fira med massa vänner så kändes lite tomt men det var väldigt mysigt ändå!

Dagen efter jobbade Robin och dagen därpå mötte vi upp ett gäng vänner för massa lek & mat. Var hemma ett tag men insåg snabbt att det är bra mycket trevligare att vara på ön i den här värmen.

Vår tuffa badbrud!

Dagen därpå tog vi en upptäcksdag i Leksand. Började med att fika på Kaffemagasinet. Riktigt trevligt! Svalkade oss sedan ett tag inne i leksaksaffären innan vi köpte med oss Burritos från La Cholita (såå goda) & åkte till en strand, Styrsjön. Extremt långgrund & barnvänlig. Avslutade sedan med ett tur till knäckebröds-lagerförsäljningen & Lundhags innan vi åkte tillbaka till ön.
En kall lemonad från lagerförsälningen. Älskar stora lokala utbud, vilket dom hade!
Dagen därpå åkte vi till Grek & Madde för mer bad. Astrid var missnöjd vilket lite förstörde hela förmiddagen.
Tog en pizza på P-za på vägen hem. Alltid en bra ide! Åkte därefter vidare till Lilltorpet för ytterliggare ett dopp. Var troligtvis en bra bit över 30 grader i vattnet. Kanske det varmaste jag upplevt i en svensk sjö.
Och sen tillbaka ut på ön!
Älskar att amma Lydia till sömns i hängmattan!
Avslutade sedan juni månad med ett litet äventyr. Förberedde för att grilla kanelbulle på pinne & drog sedan till Staberg där vi började vandingen upp för Stabergs klack. Lagom långt för Ines 3 år att orka gå själv. Super mysigt! Lunchade & gick runt i trädgården efteråt.