januari 8, 2021

Lydia 1 år!

Vår älskade lilla minsting är nu ett år. Så extremt tacksam över henne, enskilt bästa som hänt 2020.
Hon är en otroligt busig & sprudlande liten tjej som börjar få en sån härlig personlighet. Kan inte förstå att det här året gått så fort, sen att Lydia varit världens nöjdaste bebis har kanske hjälpt. Lydia ger oss så mycket glädje, varje dag!
Utveckling:
Det händer grejer varje vecka nu, tycker nästan det går för fort ibland. Hon tar nu flera steg i rad även om hon helst kryper. Hon hänger med och uppfattar grejer i sin omgivning. Leker och busar mycket med sin syster, deras skratt ihop är det bästa jag vet. Lydia har från födseln varit väldigt trygg hos alla & det har hållt i sig. Säger mamma, pappa och namnam när hon äter/vill ha något gott. Fortfarande inga tänder.
Hon älskar att bada!
Sömn: 
Vi har senaste veckan börjat lära henne att sova utan att amma. Vi gjorde likt med Astrid, Robin fick lägga & natta om Lydia i tre dagar medans jag sov på en madrass under pingisbordet. Även om hon var extremt förbannad i början gick det väldigt fort & natt 5 sov hon hela natten utan att vakna.
På dagen sover hon i vagn 2 ggr & lägger sig för natten runt 7.
Mat:
Lydia älskar mat & äter allt vi ger henne. Det gjorde Astrid också tills hon började äta socker, då blev det lite kinkigare. Vet inte om det berodde enbart på det men tänker undvika att introducera sötsaker för Lydia ett tag till. Lydia har från 4 mån ätit vanlig mat själv (BLW). Nu äter hon riktiga portioner och amningen blir mer som mellanmål.