januari 8, 2022

Lydia 2 år

Vår älskade minsting har fyllt två år. Vet ingen som är lika glad & busig eller har ett lika bubblande skratt. Hon förgyller våra dagar varje dag. Utseendemässigt är hon fortsatt väldigt lik mig när jag var liten.
Utveckling:
Lydia är väldigt bra på att prata & har kunnat göra sig förstådd länge nu, har garanterat underlättat att ha Astrid att se upp till. Relationen de två har till varandra är så fin, de älskar verkligen varandra illerligt & leker så bra ihop! Hon är även bra koll på kroppen & är en riktig klätterapa, är iofs uppväxt på ett klättergym…
Lydia skolades in på förskolan i sep, när hon var 1år & 8mån. Har gått jättebra. Lämnar/hämtar alltid Astrid samtidigt vilket såklart hjälpt även om de går på olika avdelningar. Vågar nästan inte skriva det men hon har aldrig varit ledsen när vi lämnat henne. Hon vinkar & säger hejdå. ”Så kan det också gå” sa förskolelärarna en av gånger när jag skulle lämna henne i början.

Sömn:

Lydia har sovit i våran säng fram tills nu. Har funkat jättebra. Hon somnar vanligvis innan 8 och sover nästan alltid hela natten. Har precis skaffat en våningsäng så från idag får båda sova inne på deras rum. (Förutom när Robin jobbar dygn, då lägger jag båda i vår säng). Hon sover fortfarande en sväng efter lunch, även om vi snart måste börja korta ner den, pga väldigt pigg tjej på kvällarna.

Mat:

Hon äter bra & det mesta i matväg vilket är väldigt tacksamt! Grönsakerna för dagen får hon främst i sig genom smoothie, vilket vi dricker dagligen. Har ännu inte introducerat godis/läsk & ser ingen anledning att gör det heller, varken för henne eller Astrid. De äter frukt/fika/glass/mörk choklad & är nöjda med det. Jag ammar henne fortfarande ibland, mest för att det är mysigt men är även övertygad om att det ger henne (& mig) hälsofördelar.