februari 21, 2019

Astrid – 8 månader

69 cm & 7530g

Så mycket har skett på ett par veckor. Hon är inte längre kvar där man placerar henne. Måste verkligen titta på henne hela tiden. Snurrar runt, kastar sig efter leksaker och kryper nu både framåt och bakåt. ”Mamma” & ”Pappa” är hittills hennes enda ord.

Sömn

Hon sover i vår säng på natten och 2-3 gånger under dagen. Jag ammar henne ett par gånger under natten men inte så mycket att det stör vår sömn.

Under dagen somnar hon ofta ute i barnvagnen/selen och på kvällen lägger vi oss samtidigt & jag ammar henne sedan till sömns.

Vi lägger därför väldigt lite tid på att försöka få henne att somna. Så tacksam för det!

Mat

Astrid börjar vanligtvis dagen med några äggbitar och avokado som hon äter själv.

När vi äter lunch och middag får hon också något, mestadels grönsaker. Hon får fortfarande majoriteten av sin ”mat” från mig och det fungerar bra för oss båda.

Ibland gör jag min egen gröt innan läggdags men vanligtvis ammar jag henne bara.

Jag

Har varit hormonellt ur balans ett tag nu. Fick tillbaka min mens och förlorade den igen. Tror att det är normalt när man fortfarande ammar. Känner inte igen mig själv bara. Hoppas att det blir bättre snart. Annars är det super!