juni 5, 2019

Baby update- 12 månader

Astrid är ett år, ETT ÅR, våran lilla tjej. Tiden går verkligen så fort. Sedan månad 11 har det hänt en hel del. Hon har lärt sig ställa sig upp utan att hålla i någonting. Lärt sig somna och sova hela natten utan att amma och fått sina 4 första tänder. Eftersom tänderna kom så tätt och plötsligt har hon haft väldigt ont. Hon har dessutom ett flertal till som håller på att trycka igenom tandköttet. Inte lätt att se sin lilla tjej ha ont. Det som hjälper bäst är att amma eller fylla hennes smaknapp med fryst mango.

Vi sover i samma säng igen, det funkar helt enkelt bäst för oss. Vi går och lägger oss tillsammans allihopa vid ca 21.30. Vi läser och lyssnar på hennes sov-spellista tills hon somnar. Efter 3 skrikiga kvällar med amnings avvänjning i sängen har hon accepterat läget och somnar nu snabbare än nånsin, plus att vi sover bättre på nätterna båda två.

På ettårskontrollen konstaterade barnmorskan att hon växt sig upp närmare normal-längden men fortfarande ligger under på vikten, jämfört med normalvikten. Tycker hon är pigg och glad, växer och äter jättebra så lägger inte jättestor vikt vid vikten men ändå… De rekommenderade lite extra fett i maten så får testa det. Annars tycker jag att hon äter jättebra, mycket grönsaker och vanlig mat, inte hittat någon som hon vägrar äta. Förutom oliver, men vem gillar det egentligen.