april 18, 2018

Naturlig babyvård

Hudvård
När det gäller baby-hudvård använder vi så få och så vänliga produkter som möjligt. Främst Baby Oil & Baby care från Maria Åkerberg som jag älskar.
Oljan för återfuktning, tvätt & massage. Krämen för när hon blir lite röd eller torr.
Våtservetter änvänder vi bara när vi är utomhus.
När det gäller blöjor … Jag var till en början sugen på att kombinera med tygblöjor när vi var hemma. Robin var det absolut inte det så de blir engångsblöjor…
Hårvård
Min tanke är att vi kommer att tvätta håret med olja från början, och om det fungerar bra ser jag inget behov av att införa ett schampo alls. Hon blir nog en No Poo´er precis som sin mamma.
Vi kommer använda en extra mjuk borste från Redecker, lämplig för spädbarn.
Napp
Om det behövs kommer vi anväda en napp tillverkat av naturgummi. Utan plast, gift, kemikalier, BPA och ftalater.
Kläder
Nästan alla kläder vi har köpt begagnade (Tradera & loppmarknader). Av två skäl, ekonomiska och kemikaliska. Babykläder är galet dyrt med tanke på den korta tid de kan använda dem. Det är också bra för barnet om kläderna har tvättats flera gånger före användning. Så vinn-vinn.
Jag är dock ganska ytlig och kommer fortsatt välja plagg med omsorg. Några märken som jag gillar lite mer och letar efter varje dag är: Konges Slöjd, Mini rodini och Livly. Men jag gillar verkligen Newbie och Polarn & pyret också vilka är lättare att hitta billigt. (Efter att ha köpt både från andra och från butiker tvättar jag med ett ekologisk tvättmedel utan parfym)
* Jag har aldrig bytt en blöja, tvättat ett barn eller ja, någonting. Men jag vet att vi lever i en värld fylld av skräp-produkter, så jag kommer att kämpa för en ren miljö för mitt barn, åtminstone hemma, varje dag.