mars 30, 2019

Teneriffa

Kom precis hem efter en fantastisk vecka på Teneriffa, Las Americas, med familjen och Robins mamma. Mycket sol, surf och chill. Bodde på Parque Santiago 3, ett riktigt fint lägenhetshotell nära stranden. Vädret var perfekt för oss, cirka 20-25 grader varje dag.

Surf
Jag hyrde ett bräde + våtdräkt fyra dagar under vår vecka där, kostade 10 € /dag. Eftersom vi bodde riktigt nära Playa las americas surfade jag bara där. Kände inte behovet att åka någon annanstans, vågorna var sååå bra! Tillräckligt stora för att vara lätta att stå upp på men samtidigt inte så stora att du behöver dyka under vågorna för att komma ut. Vi surfade bara på lågvatten pga revbotten, troligtvis det enda negativa med den stranden. Även om det är lugnt när man är ute i vågorna föredrar jag sandstrand.
Astrid sov i barnvagnen eller lekte i UV-tältet på stranden.

Maten
Vi åt de flesta måltiderna i lägenheten men åt också några måltider ute. Den bästa var ”The burger cafe”, en super fräcsht ställe med en blandning av hamburgare, wraps, buddha bowls och sallader. Ät en Buddha-bowl som var helt fantastisk med en ingefära lemonad. Mm mmm mmmm!
En annan rekommendation är ”Suka fruit coctail”, ett fruktkafé med den bästa cheesecaken jag någonsin har smakat!

Att resa med bebis
Gillade att resa med Astrid så mycket! Att utforska med henne, se henne se saker för första gången!
Eftersom det här var första gången vi flög med henne visste vi inte riktigt vad vi skulle förvänta oss. Lyckligtvis var hon nöjd! Jag ammade henne vid start och landning och mellan dess satt hon bara i vårt knä, sov eller lekte. Jag bar henne i vår ergobaby-sele på flygplatsen.
På hotellet sov hon i vår säng på natten, som hon gör hemma, även om de hade en babysäng i lägenheten. Vi fick också en barnstol.
Vid poolen hade vi henne i skuggan så mycket vi kunde. I sin barnvagn om hon sov eller höll henne om hon var vaken. I poolen hade hon en hatt, badblöja och en UV-onepiece på. Hon badade inte så mycket eftersom hon tyckte att det var för kallt (var cirka 27 grader). Hade köpt en dyr eco baby-solkräm ifall solen skulle bli ljus men jag kände inte behovet av att använda den.
Vi lånade ut en barnvagn från min bästa vän som vi checkade in på flygplatsen. Så glad att vi gjorde det! Hon sov riktigt bra i det under dagen och var superglad bara att sitta där och titta när hon var vaken. Vi sprang tom med henne i den varje morgon.
Att resa med en 10M baby är så roligt och enkelt, särskilt om du tar med en farmor!